Novi Vale uitvaartbegeleiding | De laatste verzorging
181
page,page-id-181,page-child,parent-pageid-174,page-template,page-template-full_width_voor,page-template-full_width_voor-php,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Voor de uitvaart

Bij overlijden

De laatste verzorging en Opbaren

Uitvaartverzekering

De laatste verzorging

Het overlijden van een dierbare zorgt voor een emotionele tijd. Het laatste afscheid is een belangrijke stap in het rouwproces.  Het geven van de laatste verzorging is een bijzonder intiem en liefdevol moment,  waarbij het regelmatig gebeurt dat er mooie gesprekken ontstaan tussen de nabestaanden.

Bij de laatste verzorging geldt; alles mag en  niets hoeft . De laatste verzorging kan onder andere bestaan uit, het wassen en mooi aankleden van de overledene. Misschien wil je alleen maar toekijken  of helpen bij het aanbrengen van make-up, het borstelen van de haren of het lakken van de nagels. Jij bepaalt altijd zelf hoever je wilt gaan. Wil je de laatste verzorging van de overledene liever niet zelf doen, dan heb ik een verzorgingsteam.

 

Opbaren

Als het mogelijk is kun je er voor kiezen om de overledene thuis op te baren. Thuis opbaren heeft enkele voordelen. Je kunt bijvoorbeeld zelf op elk moment bij de overledene zijn en voor de kinderen is het een prettige manier van afscheid nemen, omdat ze in een voor hen vertrouwde omgeving zijn. Vrienden en familie kunnen veel intiemer bij die laatste dagen betrokken worden . Het rouwproces komt zo op een natuurlijke manier op gang  en jullie kunnen het verdriet samen beleven.

Er zijn meerdere manieren van opbaren: denk aan een opbaar-bed, een rieten mand, een traditionele kist of opbaar-plank. Ook een wade is mogelijk. Ik kan je helpen met de aankleding van de kamer, slaapkamer of een andere geschikte ruimte. We kunnen bijvoorbeeld bepaalde stoffen, tekeningen en kaarsen gebruiken, kamerschermen plaatsen,  foto’s neerzetten of een dierbaar schilderij ophangen. Samen bekijken we de mogelijkheden.

Wanneer  thuis opbaren niet mogelijk is kan er ook voor opbaren in een rouwcentrum of mortuarium gekozen worden. Ik werk samen met enkele rouwcentra  in de omgeving.  Ook in deze situatie bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn en wat de beste keus is.