Novi Vale uitvaartbegeleiding | Bij overlijden
177
page,page-id-177,page-child,parent-pageid-174,page-template,page-template-full_width_voor,page-template-full_width_voor-php,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Bij overlijden

De schok is groot als een dierbare overlijdt. Ineens wordt er een gat geslagen in je gezin of familie. Direct ontstaat er bij de meeste mensen de neiging om alles te gaan regelen, maar dat hoeft niet. Je mag de tijd nemen om tot rust te komen of om nog even alleen te zijn bij je dierbare. Bel wel eerst de huisarts, zodat deze het overlijden vast kan stellen.

Als de huisarts is geweest kun je mij bellen. We maken een afspraak en ik kom naar je  toe op het gewenste moment. We regelen eerst de meest noodzakelijke dingen, zoals de laatste verzorging en kiezen de plek en manier van opbaren: thuis of in een rouwcentrum. Ook de keuze voor een crematie of begrafenis zal dan gemaakt moeten worden.

In de dagen daarna geven we verder vorm aan het afscheid. Ik help je onder andere bij het maken en versturen van de rouwkaart. Afhankelijk van de wensen maken we een afscheidsdienst of breng ik je  in contact met een ritueelbegeleider of een andere voorganger.